BOÐKLIVIN
Boðklivin

Flokslærari: Halda Hansen (HH), tel. 214 989 , t-post: halda.hansen@skulin.fo

*VIKUÆTLAN - trýst   *TÍMTALVA - trýst

Summarferian er í nánd, og vit gleða okkum. Eg fari at takka fyri í ár og ynski tykkum øllum eina fantastiska summarferiu. Vit koma sterkt aftur í august mánaða.

Bestu ynskir frá mær

Halda

Gloymd klæði

Góðu foreldur
Nógv gloymd klæði liggja í skálanum í niðara bygninig. Kunnu tit vinarliga hyggja, um barn tykkara eigur onkur av klæðunum.

Burturmist

Vaskifólkið hevur hesar lutir í síni varðveistlu. Um børn tykkara eiga nakað av hesum, kunnu tey seta seg í samband við vaskifólkið á tlf. 275156.

Foreldraviðtala 20. mars 19.docx

Yvirlit yvir nær tit skulu møta til viðtaluna 20. mars.  Um ikki ber til at møta ásettu tíðina, kunnu tit skifta um innanhýsis. Minnist bara til at senda mær eini boð um, at tit hava skifta um.

vh Halda og Eydis

Skrá føstulávintsmánadag í SvS

 

Møta kl.8.00 grýluklødd

Kl.8.00 – 8.10 Morgunsangur

Kl.8.10 – 8.30 hugni í flokkunum

KL.8.30 – sláa tunnu

Kl.9.45.- 10.00 kattakongar og grýlur fáa gávur

Kl.10.00.-10.20 fríkorter

Kl.10.20.-10.50 Eta føstulávintsbollar í flokkinum, saman við sínum flokslærara. Í hádeildini í skálanum.

Kl.10.50 – 11.20 Dansa føroyskan dans í skálunum.

Kl.11.30 Næmingarnir fáa frí

 

Týsdagin møta vit kl.9.50 í skúlanum.

 

Vinarliga

Skúlin við Streymin

 

 

Góðu foreldur

Vit eru liðug við roknibókina 1d. Í hesum sambandi hava næmingarnir gjørt eina roynd, sum er til bókina. Tey hava bæði fingið bókina og royndina heimvið. Tað hevði verið gott, um tit kundu hugt bókina og royndina ígjøgnum saman við barni tykkara og spurt inn til, um tað er okkurt, sum tey ivast í. Hetta er ein góður møguleiki hjá tykkum at vita, hvat og hvussu væl tey duga, og eisini ein góður møguleiki hjá barninum at fáa okkurt forklárað umaftur.

Vh

Eydis

Sum tit nokk hava lagt til merkis, so eru tekstirnir hjá børnunum at lesa heima blivnir longri og torførari. Hjá onkrum ger tað onki, meðan onnur næstan hava hug at missa mótið. Tí havi eg valt at siga við tey, at um tey føla tað tungt ella ov nógv, so er nógv betri at duga ein part av tekstinum væl, heldur enn at duga alt illa ella bara eitt sindur. Hjá onkrum havi eg sett tveir krossar (við blýanti) í dagsins tekst. Hetta fyri at markera teirra part av tekstinum, sum tey serliga skulu leggja dent á.

Eg hevði verið sera glað fyri, um onkur tykkara kann lesa allan tekstin upp fyri teimum heima fyri síðan at hjálpa teimum at venja upplestur av styttra tekstinum.

Vónandi fer hetta at vera við til at menna bæði lesingina og lesigleðina hjá teimum og okkum øllum.

Vh Halda

Vit eru farin undir nýggjan tátt, har vit skiftast um at lesa søgu fyri hvør øðrum. Ætlanin er at børnini skulu skiftast um at velja sær eina krabbabók hóskandi til teirra støði og lesiførleika, sum tey skulu lesa úr fyri flokkinum. Summi teirra fara at lesa eina heila bók, og onnur lesa brot úr einari bók. Tey velja sær bókina fríggjadagin og fáa hana heim við fyri at venja upplesing til hósdagin. ....kanska eitt hugskot at brúka lesiløtuna til hetta ;) tað er sjálvandi upp til tykkara.

Vit gleða okkum til spennandi, mennandi og hugnaligar løtur við upplestri.

vh Halda

Hey tit!

Í sambandi við at næmingar eru gjørdir varugur við ein figur, sum eitur Momo á netinum, vilja vit heita á tykkum foreldur um, at taka eitt prát við børnini um hetta, í so fall at barn tykkara hevur upplivað at onkur hevur sett seg í samband við tey gjøgnum telefon.

Her er ein góð leinkja, sum tit kunnu brúka til prátið:

https://bornsvilkar.dk/faa-gode-raad/digitaltliv/5-gode-raad-til-foraeldre-om-momo-challenge/?utm_source=facebook&utm_medium=timeline&utm_campaign=okt_2018&utm_term=nyhed&utm_content=MOMO&fbclid=IwAR1GjbsLQUJCaJ7iyjVbxXHTy28wvK9Cxcq6ugQyKhE2_ikqV-WLJQc9WmI

Vh

Leiðslan

 

Nú bert ein skúlavika er eftir til heystfrítíðina fari eg at takka fyri (enn) eina praktfulla skúlaársbyrjan. Ein fragd at koma aftur og síggja og merkja á børnunum, at teimum dáma at vera her, at vera saman og hugna sær saman - bæði tá tey arbeiða og tá tey bara skulu slappa af. Eg ynski tykkum øllum - tá vit koma har - eina góða og vælsignaða heystferiu.

PS. lat tey endiliga lesa hvønn dag. Tað er bara gott fyri tey. 

Hósdagin 27. september verður felags foreldrafundur kl 18.30 á Skúlin við Streymin. Gleði meg at síggja tykkum aftur :)

Børnini í 2 flokki hava spurt, um tey kunnu sleppa at læra Sigmunds kvæði yngra. Hetta haldi eg er ordiliga stuttligt og spennandi. Tey hava longu hoyrt søguna.Fríggjadagin fáa tey eitt hefti heim við, og vit byrja týsdagin 18. september (sí vikuætlanina). So verður spennandi at síggja, hvussu nógv tey fara at klára at minnast uttanat ;)

Hey tit!

Í tímatalvuni hjá næmingunum á heimasíðuni stendur, at næmingarnir hava ítrótt tvær ferðir um vikuna, hetta er ikki rætt. Tímin í ítrótti har (ALO) stendur til at hava, er svimjing.

Vh

Leiðslan

Hey hey :D 

So eru vit aftur í gongd :) Stuttligt er at byrja aftur og síggja fittu andlitini aftur

Bara sum ein áminning, so skal eg siga, at vit hava aftur í ár "lítla matpakka" og "stóra matpakka". Fyri fleiri teirra er tað nokkso viktugt, at hesir eru pakkaðir hvør sær. Tosa við barn tykkara og vita, um hetta hevur týdning fyri tykkara barn.

Eisini havi eg hug at minna á at hava spískaðar blýantar, viskileður, lineal og blýantspískara í pennahúsanum. Haraftrat er ordiliga gott, um saksur, límstift og trælitblýantar kunnu vera við. Hetta er tó ikki krav. Stiftblýantar eru ikki hóskiligir til teirra enn, tí børnini lata seg í alt ov stóran mun órógva av stiftini, sum kann koyrast í og úr blýantinum, og so brotnar stiftin nógv lættari enn hinar vanligu. Best er, um tey fyrst læra at skriva vakurt við "vanligum" blýanti, áðrenn tey fáa stiftblýant við í skúla.

Er okkurt at spyrja um, so ring ella skriva endiliga. Eins og í fyrsta flokki so hevði eg ynskt, at um tit ringja, so er best at tað verður gjørt áðrenn kl 17. Er okkurt átroðkandi, so er støðan sjálvandi ein heilt onnur.

Vit hoyrast/síggjast :)

Halda

Trýst á leinki: Upp alt ið Harrin ...

Hey tit!

Skúlin við Streymin hevur gjørt avtalu við fyritøkuna matpakkin.fo um at næmingar kunnu keypa sær matpakkan til døgurðasteðgin.

Á heimasíðu skúlans er ein leinkja, sum eitur "Matur". trýstið á leinkjuna so koma tit beinleiðis inn á heimasíðuna www.matpakkin.fo

Fyrstu ferð tit bíleggja skulu tit upprætta tykkum sum brúkarar, har tit undir navn skriva navnið á næminginum og flokk.

Um tit eiga fleiri børn í skúlanum, bíleggja tit umaftur og skriva navn og flokk.

Bíleggjast kann dagin fyri og í seinasta lagi kl.7.30 sama dag, sum matpakkin verður koyrdur út.

Leiðslan

Her finnur tú bøkurnar

http://snar.fo/folkaskuli/

Um bókin liggur eftir í skúlanum, so ber til at fara inn á omanfyristandandi leinkju og skriva heiti á bókini í leitifeltið. Tá tú hevur funnið bókina, skalt tú trýsta á "les í bókini" og so er bara at lesa.

 

1. flokkur møtir kl. 11:00 mikudagin 16. august 2017