BOÐKLIVIN
Boðklivin

Flokslærari: Halda Hansen (HH), tel. 214 989 , t-post: halda.hansen@skulin.fo

*VIKUÆTLAN - trýst   *TÍMTALVA - trýst

Til tykkara kunning.

Eg verði burturstødd týsdagin 24.apríl og mánadagin 30. apríl. Eg skal siga tykkum frá, tá eg veit, hvør vikarur er settur fyri meg. 

vh Halda

Hey hey

Tykkum kunnugt hevur dóttir mín verið í DK við blóðproppi sísta ár. Hon hevur havt tað gott fysiskt síðani oktober, og nú er tíðin komin, at vit skulu aftur til DK til kontrol á Ríkissjúkrahúsinum. Vit fara mikudagin og vera vónandi aftur í vikuskiftinum. Tom skal hava tímarnar fyri meg. 

Alt tað besta til tykkara. 

Halda

hey hey :D 

Sum tit síggja, so eru tekstirnir í føroyskum blivnir longri nú. Eisini hava tey fyri at lesa til hvønn mánadag nú. Skuldi tað hent seg, at tað verður ovmikið hjá barninum bæði at lesa frílesing og Hervør og Høgni, so ber væl til at lesa í Hervøg og Høgna-bókini sum frílesing. Hetta fyri ikki at troytta tey av lesingini hesa fyrstu tíðina við longri tekstum. Ikki tí, tey eru øgiliga røsk ! bæði at lesa og skriva.

Góðan lesihug :D 

vh Halda

So eru vit aftur í Hervør og Høgni. Nú fara vit í gongd við longri tekstir, enn tey eru von við, men eg eri vís í, at tey fara at klára tað. Tó so, vit byrja róliga við bert einari síðu til hvønn dagin. Er tað tungt hjá teimum, so brúka hendan tekstin til 10 min lesiløtuna.

Gleði meg at hoyra tey lesa :)

Halda

Hey Hey :)

So er aftur vikuskifti. Mánadagin er fastalávintsmánadagur, og tá fara vit m.a. upp á gólv at dansa. Vit hava vant Veturin kom við kulda og kava, og børnini hava verið bæði røsk og spent at læra bæði orð og dans. Enntá so mikið, at vit hava dansað úti á spæliplássinum í fríkorterinum. Høvdu tey gomlu vitað :D

Eg fari eins og á forsíðu skúlans at heita á tykkum um at lata børnini verða grýluklædd, tá tey koma í skúla mánadagin. Eg ætli mær sjálv at vera ein fittur elskuligur giraffur mánadagin :D hi hi....

Foreldrabólkurin - bólkur 2 - hevur fingið boð um at bakað 40 fastalávintsbollar - 10 bollar frá hvørjum av teimum 4 foreldrunum.

Týsdagin hava tey frí.

Vit gleða okkum til ein stuttligan og hugnaligan dag.

vh Halda

Hey hey 

Fantastiskt at vera aftur og síggja, hvussu fitt og arbeiðssom tey enn eru. 

Líka ein áheitan á tykkum, hvat matpakkum viðvíkur. Tað hevði verið super, um alt, sum skal skerast, er skorið, áðrenn tey koma í skúla. Tað kemur fyri, at onkur kemur við einum bita, sum ikki er skorin sundur. Tað verið seg breyð ella frukt.  

Eisini er onkur komin við onkrum, sum tey fegin vilja skal í mikroovnin. Tað ber tíverri ikki til, so tað má vera ein "kaldur" matpakki. 

Ynski tykkum eitt fantastiskt vikuskifti

Halda

01.02.18

Bókstavaroyndir

Góðu foreldur

Hesa vikuna og komandi viku fara vit at taka nakrar bókstavaroyndir av næmingunum í 1. flokki, fyri at finna út av, hvussu gongst hjá teimum at duga bókstavirnar og um teir duga at binda bókstav og ljóð saman.

Vinarliga

June-Eyð

Leingi er tað, ið væl skal verða, verður sagt, og nakað er um tað.... 2017 var eitt ár við nógvum og stórum avbjóðingum fyri meg og mína familju. Tá so dóttir mín Súsanna fyri aðru ferð í 2017 fór til Danmarkar við blóðproppi, varð ovboðið hjá mær. Eg fekk strongd. Seinastu næstan 4 mánaðirnar havi eg brúkt til at koma fyri meg aftur. Ein hørð tíð. Og tiltrongd.

Eg eri sjúkrameldað til 1.februar, men hóast tað havi eg valt at koma aftur á skúlan og fylgjast við vikarinum, soleiðis at eg á tann hátt kann koma inn aftur í rútmuna og finna tráðin aftur, hvat undirvísing viðvíkur.

Eg takki fyri tolni og góð ynskir ígjøgnum seinastu tíðina.

vh Halda

Hey tit.

Í dag rokna vit fyri fyrstu ferð í teldu.

Næmingarnir halda tað vera so stuttligt. 

Tit eru vælkomin at rokna í teldu heima.

Inni á snar.fo - fólkaskúlin - rokning - 1a,b,c,d - teldutøkar uppgávur. http://snar.fo/rokning1/.

Hesar uppgávur eru til roknibøkurnar, sum vit arbeiða í í skúlanum.

Vh

Eydis

Hey og gott nýggjár :)

Í føroyskum  hava vit arbeitt eitt sindur við teimum bókstavunum, sum børnini hava lært higartil. Vit hava gjøgnumgingið bókstavin U einaferð aftrat (tey høvdu um U beint fyri jól) og gjørt eina síðu í Hervør og Høgna um U. Vit hava tosað um, hvat øll hava gjørt á nýggjárinum og teknað eina 2018 mynd.

Í heimstaðarlæru tosaðu vit um søgnina um Kópakonuna, ið er viðkomandi nú 13. kvøld nærkast. Vit arbeiddu út frá bókini Grindalokkurin. Vit sóu eisini ein stuttan film á Youtube. Næmingarnir høvdu nógv áhugavert at siga um Kópakonuna :) 

Vh. Lív 

Hey tit!

Skúlin við Streymin hevur gjørt avtalu við fyritøkuna matpakkin.fo um at næmingar kunnu keypa sær matpakkan til døgurðasteðgin.

Á heimasíðu skúlans er ein leinkja, sum eitur "Matur". trýstið á leinkjuna so koma tit beinleiðis inn á heimasíðuna www.matpakkin.fo

Fyrstu ferð tit bíleggja skulu tit upprætta tykkum sum brúkarar, har tit undir navn skriva navnið á næminginum og flokk.

Um tit eiga fleiri børn í skúlanum, bíleggja tit umaftur og skriva navn og flokk.

Bíleggjast kann dagin fyri og í seinasta lagi kl.7.30 sama dag, sum matpakkin verður koyrdur út.

Leiðslan

Hey hey

Heystferian er liðug, og tað er tíð at fara í gongd aftur. Hopi øll hava notið gott av feriuni og koma aftur við góðum treysti og til reiðar at fara til verka.

Fyri mítt egna viðkomandi verður tað at bíða eitt sindur. Fyrsta vikuskifti í heystferiuni fekk dóttir mín aftur staðfest blóðtøpp í lyskuni, so vit eru í Danmark, har hon skal byrja viðgerðina mánamorgunin. Enn vita vit onki um, hvussu leingi hetta verður, men viktigasta er, at hon er í góðum hondum og í viðgerð.

Tit frætta frá mær, tá eg veit meira. Og eg veit, at børnini í 1.flokki eru í góðum hondum. Gleði meg at síggja tey øll aftur.

blíðar heilsur Halda

Her finnur tú bøkurnar

http://snar.fo/folkaskuli/

Um bókin liggur eftir í skúlanum, so ber til at fara inn á omanfyristandandi leinkju og skriva heiti á bókini í leitifeltið. Tá tú hevur funnið bókina, skalt tú trýsta á "les í bókini" og so er bara at lesa.

 

Rennidagurin

Í vindi og regni herjaðu røsku børnini á at renna í dag. Hugurin var ikki so góður hjá øllum í fyrstuni, men glað og stolt komu øll á mál 5 km seinni. Av tí at eg sjálv ikki havi føtur til langar rennitúrar, og Eydis hevur verið sjúk sístu dagarnar, so rann Marita við teimum.

Vindur og regn og renning eru ikki ein góð kombinatión, so av tí at øll blivu rennvát í dag, hava øll somul brúk fyri at fáa ein nýggjan posa/tasku við í skúlan við skiftiklæðum. Ordiliga gott, um tað kann vera við skjótast gjørligt. Helst longu í morgin ella mánadagin.

Hey hey 

Sum sagt, var eg á skeið í byrjunarlesing í farnu viku. Eitt spennandi og sera viðkomandi skeið. Vit fara nú av álvara at byrja lesiundirvísingina. Sera týdningarmikið er, at tey læra bæði at kenna bókstavin og skilja hann. Av tí sama fara vit at geva okkum góða tíð til hvønn einstakan bókstav. Í fyrstu atløgu læra vit 2 bókstavir um vikuna. Tá fyrstu 5 bókstavirnir eru uppá pláss, fáa tey aftur eina lesibók. Inntil tá fari eg at heita á tykkum, um at hjálpa teimum ávegis. 

Í vikuætlanini havi eg biðið tey um at taka ein á-lut og ein l-lut við. Hetta er antin ein lut ella mynd, sum byrjar við ávísa bókstavinum.

Somuleiðis skulu tit vita, at Hervør og Høgni bókin er sett á hillina fyribils. Vit taka hana fram aftur seinni í hesum skúlaárinum.

Vh Halda

mánadagin til mikudagin í komandi viku verið eg burturi á skeið í byrjunarundirvísing í føroyskum. Jóannes tekur teir flestu av mínum tímum.

Halda

Hey hey :)

So er fyrsta heila skúlavikan liðug. Tað hevur gingið ordiliga gott. Vit hava arbeitt við fleiri bókstavum og eru longu so smátt farin at seta saman til smá orð. Børnini halda tað vera ordiliga stuttligt. Vit syngja og spæla og arbeiða. 

Ein áheitan til tykkara..... enn hevur veðrið skikkað sær væl, men tað kann skjótt broytast. Tí hevði tað verið ordiliga gott, um børnini kundu havt ein posa við skiftiklæðum hangandi á knaganum uttanfyri stovuna. Sum onkur segði: "Just in case..." :) 

Ynski tykkum eitt gott vikuskifti

vh Halda

Hey hey :D 

So er skúlaárið byrjað. Stuttligt var at hitta tykkum og børn tykkara, og eg gleði meg til komandi árið.

Eitt av tiltøkunum hetta árið verður dagliga lesiløtan - frílesing heima. Sum nevnt fyrsta skúladag teirra, so er venjing sera týdningarmikil fyri at gerast ein góður "leikari".

Ikki forvænti eg, at tey duga at lesa tekst, men í fyrstuni er bara tað at sita og fordjúpa seg í myndunum í einari bók nokk. Vanin at seta seg stillan við einari bók er grundleggjandi og av tí sama av alstórum týdningi fyri lesingina frameftir. Tí seti eg inn við lesiløtuni frá fyrstu løtu.

Um so er, at torført er at fáa tey at sita heilar 10 min, so ikki troytta tey. Lat tey heldur sita í 5 min og njóta tað, enn at kroysta tey til 10 min ;)

Halda

1. flokkur møtir kl. 11:00 mikudagin 16. august 2017