BOÐKLIVIN
Boðklivin

Flokslærari: Halda Hansen (HH), tel. 214 989 , t-post: halda.hansen@skulin.fo

*VIKUÆTLAN - trýst   *TÍMTALVA - trýst

Hey hey

Heystferian er liðug, og tað er tíð at fara í gongd aftur. Hopi øll hava notið gott av feriuni og koma aftur við góðum treysti og til reiðar at fara til verka.

Fyri mítt egna viðkomandi verður tað at bíða eitt sindur. Fyrsta vikuskifti í heystferiuni fekk dóttir mín aftur staðfest blóðtøpp í lyskuni, so vit eru í Danmark, har hon skal byrja viðgerðina mánamorgunin. Enn vita vit onki um, hvussu leingi hetta verður, men viktigasta er, at hon er í góðum hondum og í viðgerð.

Tit frætta frá mær, tá eg veit meira. Og eg veit, at børnini í 1.flokki eru í góðum hondum. Gleði meg at síggja tey øll aftur.

blíðar heilsur Halda

Her finnur tú bøkurnar

http://snar.fo/folkaskuli/

Um bókin liggur eftir í skúlanum, so ber til at fara inn á omanfyristandandi leinkju og skriva heiti á bókini í leitifeltið. Tá tú hevur funnið bókina, skalt tú trýsta á "les í bókini" og so er bara at lesa.

 

Rennidagurin

Í vindi og regni herjaðu røsku børnini á at renna í dag. Hugurin var ikki so góður hjá øllum í fyrstuni, men glað og stolt komu øll á mál 5 km seinni. Av tí at eg sjálv ikki havi føtur til langar rennitúrar, og Eydis hevur verið sjúk sístu dagarnar, so rann Marita við teimum.

Vindur og regn og renning eru ikki ein góð kombinatión, so av tí at øll blivu rennvát í dag, hava øll somul brúk fyri at fáa ein nýggjan posa/tasku við í skúlan við skiftiklæðum. Ordiliga gott, um tað kann vera við skjótast gjørligt. Helst longu í morgin ella mánadagin.

Hey hey 

Sum sagt, var eg á skeið í byrjunarlesing í farnu viku. Eitt spennandi og sera viðkomandi skeið. Vit fara nú av álvara at byrja lesiundirvísingina. Sera týdningarmikið er, at tey læra bæði at kenna bókstavin og skilja hann. Av tí sama fara vit at geva okkum góða tíð til hvønn einstakan bókstav. Í fyrstu atløgu læra vit 2 bókstavir um vikuna. Tá fyrstu 5 bókstavirnir eru uppá pláss, fáa tey aftur eina lesibók. Inntil tá fari eg at heita á tykkum, um at hjálpa teimum ávegis. 

Í vikuætlanini havi eg biðið tey um at taka ein á-lut og ein l-lut við. Hetta er antin ein lut ella mynd, sum byrjar við ávísa bókstavinum.

Somuleiðis skulu tit vita, at Hervør og Høgni bókin er sett á hillina fyribils. Vit taka hana fram aftur seinni í hesum skúlaárinum.

Vh Halda

mánadagin til mikudagin í komandi viku verið eg burturi á skeið í byrjunarundirvísing í føroyskum. Jóannes tekur teir flestu av mínum tímum.

Halda

Hey hey :)

So er fyrsta heila skúlavikan liðug. Tað hevur gingið ordiliga gott. Vit hava arbeitt við fleiri bókstavum og eru longu so smátt farin at seta saman til smá orð. Børnini halda tað vera ordiliga stuttligt. Vit syngja og spæla og arbeiða. 

Ein áheitan til tykkara..... enn hevur veðrið skikkað sær væl, men tað kann skjótt broytast. Tí hevði tað verið ordiliga gott, um børnini kundu havt ein posa við skiftiklæðum hangandi á knaganum uttanfyri stovuna. Sum onkur segði: "Just in case..." :) 

Ynski tykkum eitt gott vikuskifti

vh Halda

Hey hey :D 

So er skúlaárið byrjað. Stuttligt var at hitta tykkum og børn tykkara, og eg gleði meg til komandi árið.

Eitt av tiltøkunum hetta árið verður dagliga lesiløtan - frílesing heima. Sum nevnt fyrsta skúladag teirra, so er venjing sera týdningarmikil fyri at gerast ein góður "leikari".

Ikki forvænti eg, at tey duga at lesa tekst, men í fyrstuni er bara tað at sita og fordjúpa seg í myndunum í einari bók nokk. Vanin at seta seg stillan við einari bók er grundleggjandi og av tí sama av alstórum týdningi fyri lesingina frameftir. Tí seti eg inn við lesiløtuni frá fyrstu løtu.

Um so er, at torført er at fáa tey at sita heilar 10 min, so ikki troytta tey. Lat tey heldur sita í 5 min og njóta tað, enn at kroysta tey til 10 min ;)

Halda

1. flokkur møtir kl. 11:00 mikudagin 16. august 2017