BOÐKLIVIN
Boðklivin

Tematími

Eg fari at royna at hava ein ella tveir tematímar um vikuna. Hetta verdur kanska ikki hvørja viku, men eg fari at royna at gera tad til ein afturvendandi tátt ígjøgnum árid. Tad virkar soleidis, at tímarnir byrja vid einum yvirraskilsi. Hetta kann vera ein mynd, sum verdur víst á talvuni. Tad kann vera eitt filmsbrot av onkrum slagi, sum verdur víst. Tad kann vera ein søgu, sum verdur søgd, ella okkur tílíkt. Byrjanin er altíd eitt yvirraskilsi, og so arbeida vit út frá yvirraskilsinum. Í hesum sambandi fari eg eisini at spyrja næmingarnar eitt sindur inn til serlig áhugamál hjá hvørjum einstøkum, soleidis at yvirraskilsi ella tema'id kann raka áhugamál hjá næmingunum.

Strok

 

Børnini hava í dag fingid Strok heim vid. Tey hava eisini fingid eitt pappír heim vid, har tad stendur á, hvussu tey kunnu tekna seg sum haldarar av Strok. Um tey vilja gerast haldarar, so mugu tit foreldur hjálpa teimum vid hesum. Tad stendur á pappírinum, hvussu tey kunnu gerast haldarar.

Her finnur tú bøkurnar

http://snar.fo/folkaskuli/

Um bókin liggur eftir í skúlanum, ber til at fara inn á omanfyristandandi leinkju og skriva heiti á bókini í leitifeltið. Tá bókin er funnin, trýstir tú á "les í bókini", og so er bara at lesa.