BOÐKLIVIN
Boðklivin

BOÐKLIVIN 6. a

Flokslærari í 6.a : Anita Simonsen, tel. 274 042 , T-post: anita.solva.simonsen@skulin.fo

Góðu foreldur

Av serligum ávum eri eg ikki at hitta í skúlanum fyri summarfrítíðina.

Um tit ynskja at samskifta við ein lærara í flokkinum, eru tit væl komin at kontakta Hansu (283277) ella Saru (286282).

Vinaliga

Anita Simonsen

Evnisvika í miðdeildini

Góðu foreldur                                                                                                        29.apríl'21

Hesar vikurnar hava verið merktar av, at skúlagongdin ikki er júst tann sama sum vanligt. Næmingarnir hava vant til landsroyndir, teir hava havt undanlandsroyndir, og hesa vikuna hava teir verið til tær veruligu landsroyndirnar.

Næmingarnir hava sum heild verið hugagóðir, og teir hava óivað lært nakað av at venja tað, teir duga, og at royna at læra seg nakað, sum tey ikki høvdu lært so nógv um áður.

Í komandi viku fara vit at hava myndatøku, og vit fara á seturskúla. Í viku 22 fara vit at hava eina evnisviku, har dentur verður lagdur á, at vit fara at vera nakað úti í náttúruni.

Sí annars kunning í vikuætlanini.

Blíðar heilsur

Anita og Hansa

 

 

Góðu foreldur                                                                               27.feb.´21

Eg vil bara minna á, at næmingarnir hava langar skúladagar, og tí er neyðugt við einum góðum matpakka. Deil helst matpakkan í tvey, tí at vit eta lítlan matpakka kl.9.25 og ein størri matpakka kl.11.40.

Um tit bestilla frá "matpakkin.fo", so er neyðugt at hava ein lítlan matpakka eyka, tí at næmingarnir fáa ikki tann matpakkan fyrrenn kl.11.20.

Vinaliga

Anita og Hansa


Ítróttur og Svimjing


6.flokkur hevur svimjing og fimleik soleiðis:

Maka vika: 6.a Ítrótt

Ómaka vika: 6.a. Svimjing

png-mynd : Næmingayvirlit: Handaverk og list (Køk, hondarbeiði og evning) 

Tónleikur


Hey foreldur í 6.a 

Vit hava nú endiliga eina tónleikastovu aftur. Hon er í skálanum í gamla skúla, og vit hava møguleika fyri at brúka okkurt hølið útfrá skálanum eisini. Hetta gevur okkum møguleikar til at arbeiða í bólkum og skipa okkum á ymsar mátar. 

Í 6.a eru vit farin at venja orkesturvenjing. Tað vil siga, at næmingarnir eru settir á hvør sítt instrument - klaver, guitar, bass, trummir og sang - og hetta venja vit fyrst hvørsær og síðan seta vit tað saman tá vit eru klár. Hesi instrumentir kunnu blíva skift til næsta sang, men her í 6. flokki havi eg lagt merki til, at fleiri næmingar hava "funnið sítt instrument". 

Øll venja ikki sítt ljóðføri í senn. Meðan ein bólkur venur ljóðføri, loysa hini uppgávur á Meludia, ið er eitt mennandi tónleikaprogram til fólk í øllum aldrum og á øllum stigum. Tá tey hava loyst tað avtalaða, og ikki skulu venja við mær, kunnu tey pausa við skili.

Tað er spennandi at undirvísa tykkara børnum og eg vóni at tey fara at fáa nógv burturúr tónleikaundirvísingini í ár  :) 

Vh Vanja

 

Faldari skúlastýrisvalið

Hevur tú valrætt til Skúlastýrið?

Góðu foreldur/avvarðandi at næmingum í Skúlanum við Streymin. Tann 10. november 2020 verður skúlastýrisval og tí skulu umboð veljast í skúlastýrið fyri Skúlan við Streymin í eitt fýra ára skeið. Kunning um uppstillingarfund o.a. kemur seinni.

Skúlin við Streymin ynskir at kunna/heita á foreldur um at tryggja sær, at tey hava valrætt til skúlastýrisvalið fyri Skúlan við Streymin. Sambært kunngerð nr. 86 um at velja foreldraumboð í skúlastýri hevur hvør tann valrætt, sum hevur foreldramyndugleikan yvir barni, sum er skrivað inn í skúlan og eingin kann velja til skúlastýrisvalið, um tey ikki eru á vallistanum.

Bert tey foreldur/avvarðandi, sum standa skrásett hjá Fólkayvirlitinum at hava foreldramyndugleika yvir næmingi í Skúlanum við Streymin verða tískil skrásett á vallistanum og tað eru bert tey, sum hava valrætt. Vallistin kemur at liggja frammi alment dagar áðrenn valið og hetta verður kunnað um seinni.

Um tit ynskja at kanna og tryggja tykkum, at tit hava valrætt til skúlastýrisvalið, kunnu tit senda Jóhannu Olsen ein teldupost á johanna@sunda.fo.

Vegna Skúlan við Streymin

Sonni Óli Djurhuus, skúlastjóri

Minnist til at binda um skúlabøkurnar

Í bókabúðum runt um í landinum fáast "pløgg", ið ein kann koyra rundan um bøkur. Hesi eru ikki so dýr, og tey kunnu nýtast umaftur. Tey eru sera løtt at smoyggja um bókina og eru sera brúkara- og umhvørvisvinalig. Sjálvandi kunnu tit eisini binda pappír um bókina, um tað tykist lættari :)

Góðu foreldur                                                          25.sep.20


Vegna vanda fyri koronusmittu verður foreldrafundurin, sum skuldi vera síðst í mánaðinum, avlýstur.


Um vit ikki meta, at tað er ráðiligt at hava felags foreldrafund eftir heystfrítíðina, fara vit at hava viðtalur ístaðin. Tit frætta nærri seinni.


Vinaliga


Anita og Hansa

Góðu foreldur :)                                                                        10.sep.2020        

Vit fara at bjóða til foreldrafund í 6.flokki síðst í hesum mánaðinum. Tit fáa nærin boð seinni.

Vinaliga Anita og Hansa

Vit eru úti í fríkorterinum            Dato: 04.09.20

Tá veðrið ikki er av tí besta, mugu børnini hava góð klæðir við.  

Góðu foreldur :)

Eitt nýtt skúlaár er fyri framman. Bæði næmingar, foreldur og lærarar hava óivað verið spent at byrja eitt nýtt skúlaár.
Skúlaárið er tó byrjað við korona, og hetta merkir, at vit mugu vísa varsemi í skúlanum.
Tað gera vit m.a. við, at vit halda frástøðu frá øðrum flokkum - í tann mun tað ber til. Vit vaska og spritta hendur, flokkarnir hava hvør sítt ves, vit hava ikki felags morgunsang, og vit eru í fríkorter saman við 6.b og ikki saman við allari miðdeildini, sum vit annars eru von við. Útyvir hesi tiltøk er skúladagurin ikki so nógv merktur av korona.
Tað er av alstórum týdningi, at næmingarnir trívast og læra í skúlanum, og vit ynskja at gera tað, sum vit kunnu fyri, at hetta skal bera til.
Hesa vikuna hava vit havt nakrar góðar løtur saman í flokkinum. Sjey dreingir og sjey gentur, sum eru fryntlig og arbeiðssom.
Vit ynskja at hava eitt gott samstarv við tykkum, og tí vilja vit heita á tykkum um at siga frá, um eitthvørt er, sum vit burdu vitað; tað veri seg um tykkara barn ella um flokkin sum heild. Hetta fyri at skapa so góðar karmar sum gjørligt fyri tann einkulta næmingin og flokkin sum heild. Hava tit spurningar viðvíkjandi onkrum, eru tit eisini væl komin at ringja ella skriva.

Blíðar heilsur

Anita og Hansa