BOÐKLIVIN
Boðklivin

17. januar 2020

Góðu foreldur

Í dag hava næmingarnir í 3.flokki endiliga fingið tí nýggju uppgávubóknina, Rokning 3, heim við. Bókin er ikki einnýtisbók og tí mugu vit rokna í eitt roknihefti, sum tey eisini fingu heim við. Vinarliga leggi bókapappír um bókina og skrivi navn á, tí møguliga koma vit eisini at brúka hana í skúlanum onkuntíð. Eg skrivi tað í vikuætlanina, tá vit skulu brúka bókina í skúlanum.

Eg haldi, at tað er sera umráðandi at læra at seta roknistykkir pent upp, so tí havi eg lagt dent á, at tey gera sær ómak við uppseting í heftinum. Tískil havi eg gjørt eitt dømi uppá uppseting og havi límað eitt ark fremst í rokniheftinum. Eg vil hava at tey brúka lineal, tá tey seta upp - sí dømi fremst í rokniheftinum.

Tað er ójavnt við roknistykkjum, hvussu nógv er at seta upp, so meti tit um heima, hvat tykkara barn megnar tann dagin, so at fokus enn er á sjálva rokningina. 

Tey vóru so røsk, tá vit byrjaðu uppá uppgávubókina í skúlanum og gjørdu sær ómak við uppsetingini. So haldi endiliga fram við tí!

Vinarlig heilsan, Hanna

Hey hey og gott nýggjár til tykkum øll 

So hava vit sett hol á seinnu helvt av 3.flokki. Ein spennandi tíð liggur fyri framman, nú seinasta hálva av tíð teirra í grunddeildini er byrjað. Vit byrja við telduskeiðið í næstu viku. Týsdag, mikudag og hósdag fara vit at venja blindskrift. Tvs at tey fara at læra seg at skriva á telduni við øllum 10 fingrunum á røttum stað og uttan at hyggja á tastaturið, meðan skrivað verður. 

http://www.oleviolin.com/boerneprogrammer/Skrivemaskinen/Skrivemaskinen.php  Hetta er slóðin, vit brúka í skúlanum. Slóðin er tann sama, sum er at finna á snar.fo. Um tit hava møguleika til tað, so er ordiliga gott hjá teimum at venja skrivingina hvønn dag. Tit vita: øvelse gør mester ! 

Annars er at siga, at vit fara at sleppa vikuskemanum í eina tíð. Ístaðin fara vit aftur til eina vikuætlan, har nakrir, møguliga allir tímarnir verða fastlagdir ávísum evnum/bókum. Hetta tí vit fara at byrja eina nýggja bók/arbeiðshátt, sum fer at halda á ígjøgnum miðdeildina. Umráðandi er altíð at fáa eina góða byrjan, og tað fara vit at taka okkum tíð til nú, Meira kunning um tað fyrst í næstu viku.

Alt tað besta hiðani

Halda

03.12.19

GG: Rætting: Hósdagin 19. desember fáa tit frí kl. 11.20.

Hey tit!

Eg vil bert kunna tykkum, at tímin eg havi lisið í ítrótti framyvir verður lisin av Bjarna Jensen úr Leirvík.

Vh

Sonni

Týsdagin kl 19 til 21 hittast vit til felags foreldrafund í Skálanum í skúlanum. Á fundinum fara vit sum vanligt at kunna um hetta skúlaárið, umframt at tit verða kunnaði um nýggja undirvísingarháttin, sum vit hava arbeitt eftir seinastu vikurnar.

Vit síggjast 

Í sístu viku vóru allir lærarar skúlans á skeið. Skeiðið var um ein undirvísingarhátt, sum kallast ugeskemarevolutionen. Onkur kennir tað kanska sum FLEKS. Í stuttum merkir tað, at næmingarnir stórt sæð sleppa sjálvir at gera av, hvørjum teir arbeiða við ígjøgnum vikuna. Einasta treyt er, at tey gera alt tað, sum stendur í vikuætlanini (hon kemur ikki heim við, men hongur í skúlastovuni). Við øðrum orðum fara tey at læra at arbeiða sjálvstøðugt, at tilrættaleggja sína tíð, at gera tað, sum skal gerast, hóast keðiligt viðhvørt, at halda skil á, hvat er gjørt og hvat restar í, at hjálpa hvør øðrum osv. osv...

Í fyrstu atløgu havi eg valt at royna hetta í føroyskum. Eg fari at fastleggja 2 tímar um vikuna til lærarastýrdar tímar og at lata restina til næmingarnar. Hetta merkir, at næmingarnir fara ikki at hava skúlating fyri heima,um tey klára at gera alt í skúlanum. Tey skulu tó sjálvandi halda fast við lesiløtuna heima, og eg hevði verið glað, um tit kunnu lesa ein tekst ella tveir saman við teimum úr Hervør og Høgni (eg skal nokk siga tykkum, hvørjar tekstir tit skulu lesa). Hetta eru tekstir, tey skulu arbeiða við í skúlanum vikuna eftir.

Tit kunnu lesa meira um ugeskemarevolutionen á heimasíðuni www.ugeskemarevolutionen.dk 

Hava tit spurningar, kunnu tit skriva ella ringja til mín. 

Blíðar heilsur Halda