BOÐKLIVIN
Boðklivin

22.03.20

Góðu foreldur

Í vikuskiftinum varð avgjørt, at skúlarnir hava stongt fram til páskafrítíðina.

Hetta hevur við sær, at øll framhaldandi eru heima og royna at fáa sum best burturúr. Tískil er sjálvandi ymist, hvussu nógv tit foreldur hava at gera, bæði við skúlatingum, arbeiðið og øðrum.

Flestu tykkara gera skúlating við tykkara børnum dagliga. Men nú skúlin er avlýstur, er tað nakað meira enn vanligt. Tykkara børn hava fingið bøkur og annað tilfar við heim, at arbeiða við næstu vikurnar. Vónandi gongst væl við at hava heimaskúla. Ætlanin er ikki at tyngja gerandisdagin hjá tykkum óneyðuga nógv. Men tað hevur stóran týdning at halda tykkara børnum til og tryggja, at tingini verða gjørd, sum standa í vikuætlanunum

Tær næstu vikurnar fara lærarar framhaldandi at leggja skúlating út á floksheimasíðuna.

Hent heimasíða at taka til, sum hjálp til heimaarbeiðið er Snar.fo og viðheftu leinkju: https://snar.fo/heimaundirvising/

Her kunnu tit finna nógv ymist tilfar/spøl til ymisku flokkarnar og lærugreinarnar.

Um so er at tit mangla tilfar o.a. til heimasetningin, sum av onkrum orðsøkum ikki eru komin heim við tykkara barni, eru tit vælkomin at ringja ella skriva til flokslæraran ella læraran í fakinum.

Sí viðheftu leinkju yvir telefonr hjá lærarunum: http://www.svs.fo/?p=123

Um tit hava spurningar av ørðum slagi enn tilfar o.a í fakunum, eru tit vælkomin at skriva ein teldupost til svs@svs.fo

Vit vóna, at tit koma væl ígjøgnum hesar næstu vikurnar.
Vit ynskja tykkum framhaldandi góðan dag.

Vinarliga

Sonni Óli Djurhuus, skúlastjóri

Dato: 13.03.20

Hey tit :)    

Nú eru vit í eini serligari støðu. Eg havi lagt støddfrøði inn og Bjarni leggur føroyskt og danskt inn í vikuseðilin, vónandi er hetta passandi fyri tykkum. Um tit ivast í onkrum ella okkurt er, so eru tit altíð vælkomin at ringja ella skriva :) 

Í støddfrøði arbeiða vit við evninum "Tíð og klokkan". Uppgávurnar eru í Rokning 3a grundbókini og Rokning 3 uppgávubók. Uppgávurnar eru ymiskar í longd og torleikastigi, so meti tit um, hvat tykkara barn megnar og velji so uppgávurnar eftir tí, um tykkara barn ikki megnar allar uppgávurnar. Tilsvarandi telduuppgávur eru eisini ein differentieringsmøguleiki - sí leinkjuna niðanfyri.

Fleiri mangla eisini at gera okkurt í grundbókini, har vit eru farin víðari. Nú er ein upplagdur møguleiki at blíva ajour :-)

Tað er týdningarmikið at vit rokna hvønn dag, so at vit gerast betri og tryggari roknarar. Rokni tí 30 min. hvønn dag.

Um tit hava hug at rokna á teldu eisini, so kunnu tit fara inn á hetta leinkið: 

Heimasíðan hjá Snar.fo - Rokning 3a (Multi 4a er norska heitið)

http://80.77.131.132/multi/1-4nettoppgaver/multi4a

(ovast í breddanum stendur "ikke sikker", trýst á har og vel síðani "tillad" við Flash og "genindlæs" síðuna - so skuldi rigga :-) 

Vit hoyrast!

Heilsan

Hanna, tlf. 511540

12.03.20

Kunning viðv. skúlagongdini komandi tvær vikurnar

Hey tit


Mentamálaráðið hevur kunnað Skúlin við Streymin um, at skúlagondin við undirvísing steðgar fyribils frá mánadegnum 16.03 og til við sunnudagin 29.03. Hetta er fyri at avmarka smittuvandan av Korona virusið.

Sí skriv frá UMMR:

Jenis av Rana, landsstýrismaður í uttanríkis- og mentamálum, hevur gjørt av, at allir næmingar í fólkaskúlanum skulu vera heima við hús skjótast til ber og í seinasta lagi frá mánadegnum 16. mars 2020. Fyribils skulu næmingarnir vera heima í tvær vikur.

Í hesi serstøðu, sum allur heimurin er komin í, verður neyðugt, at ávís starvsøki halda fram ótarnað. Her er talan millum annað um heilsuverkið, eldraøkið, løgregluna, tilbúgvingina og innan ávísar vinnur. Hesi starvsfólk mugu røkja sínar arbeiðsligu skyldur, og hetta kann hava við sær avbjóðingar viðvíkjandi ansing.

Skúlarnir og frítíðarskúlarnir mugu tí hava opið í neyðugum vavi fyri børn, sum ganga í forskúla og 1., 2. og 3. flokki, har eingin onnur ansing er møgulig. Henda serskipan er bara galdandi hjá teimum børnum, hvørs foreldur starvast á serliga avgerandi økjum, og sum ongan møguleika hava fyri ansing annars.

Hesi foreldur mugu venda sær til skúlaleiðsluna við grundgevingum fyri, hví tørvur er á hesum tilboði. Skúlans skylda í hesum sambandi er frá á morgni sum vant og til middags, tá ið frítíðarskúlin tekur yvir.

Harafturat fara skúlaleiðslurnar at seta fyriskipanir í verk, so undirvísingin við tøkniligum hentleikum kann halda fram so væl sum gjørligt, hóast næmingarnir eru heima. Hetta er serliga galdandi fyri hádeildina og tey, sum skulu til próvtøku.

G.G Um so er at tit ikki kunnu skipa fyri ansing av tykkara børnum, sum arbeiða innan ásettu karmar, sum landsstýrismaðurin lýsir, heilsuverkið, eldraøkið, løgregluna, tilbúgving og ávísar vinnur, mugu tit venda tykkum til okkara gjøgnum fráboðanarskipanina á heimasíðu skúlans, í seinasta lagi í morgin fríggjadagin kl.18.00. Hetta so skúlin kann skipa dagarnar best møguligtfyri tykkara næmingar.

Í morgin fríggjadagin, er vanlig skúlagongd og vera tit biðin um, at biðja tykkara børn um at koma í skúla og taka e.v.t bøkur, sum liggja í skúlanum við heim. Lærarar skúlans koma at leggja skúlating út á vikuætlanirnar fyri tær báðar vikurnar næmingarnir eru heima og skulu næmingarnir fylgja henni.

Sonni Djurhuus, skúlastjóri

Hey tit

Vil kunna tykkum um, at Halda flokslærari er burturstødd til mánadagin 23.03.20.

Tímarnir hjá Haldu lesa Bjarni Jensen 10 tímar um vikuna, Durita Djurhuus 2 tímar um vikuna og Katrin Højsted og Sigrid Vang 1 tíma um vikuna.

Vh

Sonni Djurhuus, skúlastjóri

17. januar 2020

Góðu foreldur

Í dag hava næmingarnir í 3.flokki endiliga fingið tí nýggju uppgávubóknina, Rokning 3, heim við. Bókin er ikki einnýtisbók og tí mugu vit rokna í eitt roknihefti, sum tey eisini fingu heim við. Vinarliga leggi bókapappír um bókina og skrivi navn á, tí møguliga koma vit eisini at brúka hana í skúlanum onkuntíð. Eg skrivi tað í vikuætlanina, tá vit skulu brúka bókina í skúlanum.

Eg haldi, at tað er sera umráðandi at læra at seta roknistykkir pent upp, so tí havi eg lagt dent á, at tey gera sær ómak við uppseting í heftinum. Tískil havi eg gjørt eitt dømi uppá uppseting og havi límað eitt ark fremst í rokniheftinum. Eg vil hava at tey brúka lineal, tá tey seta upp - sí dømi fremst í rokniheftinum.

Tað er ójavnt við roknistykkjum, hvussu nógv er at seta upp, so meti tit um heima, hvat tykkara barn megnar tann dagin, so at fokus enn er á sjálva rokningina. 

Tey vóru so røsk, tá vit byrjaðu uppá uppgávubókina í skúlanum og gjørdu sær ómak við uppsetingini. So haldi endiliga fram við tí!

Vinarlig heilsan, Hanna

Hey hey og gott nýggjár til tykkum øll 

So hava vit sett hol á seinnu helvt av 3.flokki. Ein spennandi tíð liggur fyri framman, nú seinasta hálva av tíð teirra í grunddeildini er byrjað. Vit byrja við telduskeiðið í næstu viku. Týsdag, mikudag og hósdag fara vit at venja blindskrift. Tvs at tey fara at læra seg at skriva á telduni við øllum 10 fingrunum á røttum stað og uttan at hyggja á tastaturið, meðan skrivað verður. 

http://www.oleviolin.com/boerneprogrammer/Skrivemaskinen/Skrivemaskinen.php  Hetta er slóðin, vit brúka í skúlanum. Slóðin er tann sama, sum er at finna á snar.fo. Um tit hava møguleika til tað, so er ordiliga gott hjá teimum at venja skrivingina hvønn dag. Tit vita: øvelse gør mester ! 

Annars er at siga, at vit fara at sleppa vikuskemanum í eina tíð. Ístaðin fara vit aftur til eina vikuætlan, har nakrir, møguliga allir tímarnir verða fastlagdir ávísum evnum/bókum. Hetta tí vit fara at byrja eina nýggja bók/arbeiðshátt, sum fer at halda á ígjøgnum miðdeildina. Umráðandi er altíð at fáa eina góða byrjan, og tað fara vit at taka okkum tíð til nú, Meira kunning um tað fyrst í næstu viku.

Alt tað besta hiðani

Halda

03.12.19

GG: Rætting: Hósdagin 19. desember fáa tit frí kl. 11.20.

Hey tit!

Eg vil bert kunna tykkum, at tímin eg havi lisið í ítrótti framyvir verður lisin av Bjarna Jensen úr Leirvík.

Vh

Sonni

Týsdagin kl 19 til 21 hittast vit til felags foreldrafund í Skálanum í skúlanum. Á fundinum fara vit sum vanligt at kunna um hetta skúlaárið, umframt at tit verða kunnaði um nýggja undirvísingarháttin, sum vit hava arbeitt eftir seinastu vikurnar.

Vit síggjast 

Í sístu viku vóru allir lærarar skúlans á skeið. Skeiðið var um ein undirvísingarhátt, sum kallast ugeskemarevolutionen. Onkur kennir tað kanska sum FLEKS. Í stuttum merkir tað, at næmingarnir stórt sæð sleppa sjálvir at gera av, hvørjum teir arbeiða við ígjøgnum vikuna. Einasta treyt er, at tey gera alt tað, sum stendur í vikuætlanini (hon kemur ikki heim við, men hongur í skúlastovuni). Við øðrum orðum fara tey at læra at arbeiða sjálvstøðugt, at tilrættaleggja sína tíð, at gera tað, sum skal gerast, hóast keðiligt viðhvørt, at halda skil á, hvat er gjørt og hvat restar í, at hjálpa hvør øðrum osv. osv...

Í fyrstu atløgu havi eg valt at royna hetta í føroyskum. Eg fari at fastleggja 2 tímar um vikuna til lærarastýrdar tímar og at lata restina til næmingarnar. Hetta merkir, at næmingarnir fara ikki at hava skúlating fyri heima,um tey klára at gera alt í skúlanum. Tey skulu tó sjálvandi halda fast við lesiløtuna heima, og eg hevði verið glað, um tit kunnu lesa ein tekst ella tveir saman við teimum úr Hervør og Høgni (eg skal nokk siga tykkum, hvørjar tekstir tit skulu lesa). Hetta eru tekstir, tey skulu arbeiða við í skúlanum vikuna eftir.

Tit kunnu lesa meira um ugeskemarevolutionen á heimasíðuni www.ugeskemarevolutionen.dk 

Hava tit spurningar, kunnu tit skriva ella ringja til mín. 

Blíðar heilsur Halda