10. FLOKKUR
10. flokkur

Nú fara øll aftur í skúla            15.05.20

Mánadagin 18. mai fara allir flokkar aftur í skúla.
Á tiðindafundi hósdagin boðaði løgmaður frá, at støðan viðvíkjandi korona er so mikið batnað, at allir næmingar í fólkaskúlanum kunnu koma aftur í skúla. Og tað gleða vit okkum til.

Skúlagongdin
Skúlagongdin verður skipað eftir vanligu tímatalvuni. Tó eru onkrar smávegis broytingar hjá 4. – 6.flokki.  

Skúlabussur

Skúlabussurin koyrir úr Hósvík kl. 7.30, úr Hvalvík kl. 7.30, úr Tjørnuvík kl. 7.30 og av Eiði kl. 7.30. Somu næmingar fara heim við sama bussi, sum tey koma í skúla við. Heitt verður á foreldur, sum eiga næmingar, sum búgva við Norðskála, á Oyrarbakka og á Oyri um at lata næmingarnar ganga/súkkla til og frá skúla, ella at foreldrini koyra næmingarnar til og frá skúla. Heitt verður á forledur um ikki at koma inn í skúlan við næmingunum. Tey, sum hava avbjóðingar av hesi avgerð, verða vinarliga biðin um at seta seg í samband við skúlastjóran Sonna Óla Djurhuus, 212084.

Tá ið komið verður í skúla
Tá ið komið verður í skúla, hava vit gjørt tað soleiðis at vit hava býtt næmingarnar upp. 1. – 3.flokkur hevur sína inngongd, 4. – 6.flokkur sína inngongd og 7. – 10.flokkur sína inngongd.

Útiskúli
Av tí at tað framvegis verður mælt til í so stóran mun, sum gjørligt, at hava undirvísing uttandura, verður heitt á foreldur at hava í huga, at næmingarnir eru ílatnir eftir veðrinum.

Pennahús
Fyri at minka um vandan við smittuspjaðing skulu næmingarnir ikki læna skúlaamboð frá hvørjum øðrum. Hvør næmingur skal hava sín egna pennahúsa við og í honum skal vera í minsta lagi: blýantur, viskileður, spískari, límstift, saksur, litblýantar/tusjir, linjuál og vinkulmátari.

Matpakki

Næmingarnir skulu hava matpakka og drekkidunk við.

Teldur

Teir næmingar, sum hava lánt teldu frá skúlanun, skulu hava telduna og løðaran við í skúla mánadagin. Hon skal latast inn til Høgna 281802 ella Anni 509500.

Smittuverjandi atburður og fyribyrging
Skúlagongdin fylgir tilráðingunum um smittuverjandi atburð og fyribyrging.

Vinarliga leiðslan

Góðu næmingar, foreldur og avarandi.

MMR boðar í skrivi frá, at páskafrítíðin er longd fram til sunnudagin 19.apríl. 
20.apríl verður skúlagondin varliga tikin upp aftur, við at 1.-3.fl møtir í skúla. 
Mikudagin kemur nærri kunning út um, hvussu vit skipa skúladagin fyri innskúlingina.

4.-10.fl kemur framhaldandi at hava heimaundirvísing. Hósdagin 16.04 verdur kunning løgd út um, hvussu hetta verður framt framyvir. Lærararnir í flokstoymunum leggja kunningina út til tykkara.

Eru spurningar o.a til skúladagin, venda tit tykkum fyrst til lærararnar í fakunum.

Leiðslan

Hey tit


Mentamálaráðið hevur kunnað Skúlin við Streymin um, at skúlagondin við undirvísing steðgar fyribils frá mánadegnum 16.03 og til við sunnudagin 29.03. Hetta er fyri at avmarka smittuvandan av Korona virusið.

Sí skriv frá UMMR:

Jenis av Rana, landsstýrismaður í uttanríkis- og mentamálum, hevur gjørt av, at allir næmingar í fólkaskúlanum skulu vera heima við hús skjótast til ber og í seinasta lagi frá mánadegnum 16. mars 2020. Fyribils skulu næmingarnir vera heima í tvær vikur.

Í hesi serstøðu, sum allur heimurin er komin í, verður neyðugt, at ávís starvsøki halda fram ótarnað. Her er talan millum annað um heilsuverkið, eldraøkið, løgregluna, tilbúgvingina og innan ávísar vinnur. Hesi starvsfólk mugu røkja sínar arbeiðsligu skyldur, og hetta kann hava við sær avbjóðingar viðvíkjandi ansing.

Skúlarnir og frítíðarskúlarnir verða tí opnir fyri teimum børnum, sum ganga í forskúla, 1., 2. og 3. flokki, har eingin onnur ansing er møgulig. Hetta er ein serskipan til tey børn, hvørs foreldur røkja kjarnutænastur og ongan møguleika hava fyri ansing annars. Hesi foreldur mugu venda sær til skúlaleiðsluna.

Harafturat fara skúlaleiðslurnar at seta fyriskipanir í verk, so undirvísingin við tøkniligum hentleikum kann halda fram so væl sum gjørligt, hóast næmingarnir eru heima. Hetta er serliga galdandi fyri hádeildina og tey, sum skulu til próvtøku.

G.G Um so er at tit ikki kunnu skipa fyri ansing av tykkara børnum, sum arbeiða innan ásettu karmar, sum landsstýrismaðurin lýsir, heilsuverkið, eldraøkið, løgregluna, tilbúgving og ávísar vinnur, mugu tit venda tykkum til okkara gjøgnum fráboðanarskipanina á heimasíðu skúlans, í seinasta lagi í morgin fríggjadagin kl.18.00. Hetta so skúlin kann skipa dagarnar best møguligtfyri tykkara næmingar.

Í morgin fríggjadagin, er vanlig skúlagongd og vera tit biðin um, at biðja tykkara børn um at koma í skúla og taka e.v.t bøkur, sum liggja í skúlanum við heim. Lærarar skúlans koma at leggja skúlating út á vikuætlanirnar fyri tær báðar vikurnar næmingarnir eru heima og skulu næmingarnir fylgja henni.

Sonni Djurhuus, skúlastjóri