BOÐKLIVIN
Boðklivin

Hey tit 

Her er ein hjálp til stk. 6.85, 6.86 og 6.87 á s. 115 

Góðu foreldur

Í vikuskiftinum varð avgjørt, at skúlarnir hava stongt fram til páskafrítíðina.

Hetta hevur við sær, at øll framhaldandi eru heima og royna at fáa sum best burturúr. Tískil er sjálvandi ymist, hvussu nógv tit foreldur hava at gera, bæði við skúlatingum, arbeiðið og øðrum.

Flestu tykkara gera skúlating við tykkara børnum dagliga. Men nú skúlin er avlýstur, er tað nakað meira enn vanligt. Tykkara børn hava fingið bøkur og annað tilfar við heim, at arbeiða við næstu vikurnar. Vónandi gongst væl við at hava heimaskúla. Ætlanin er ikki at tyngja gerandisdagin hjá tykkum óneyðuga nógv. Men tað hevur stóran týdning at halda tykkara børnum til og tryggja, at tingini verða gjørd, sum standa í vikuætlanunum

Tær næstu vikurnar fara lærarar framhaldandi at leggja skúlating út á floksheimasíðuna.

Hent heimasíða at taka til, sum hjálp til heimaarbeiðið er Snar.fo og viðheftu leinkju: https://snar.fo/heimaundirvising/

Her kunnu tit finna nógv ymist tilfar/spøl til ymisku flokkarnar og lærugreinarnar.

Um so er at tit mangla tilfar o.a. til heimasetningin, sum av onkrum orðsøkum ikki eru komin heim við tykkara barni, eru tit vælkomin at ringja ella skriva til flokslæraran ella læraran í fakinum.

Sí viðheftu leinkju yvir telefonr hjá lærarunum: http://www.svs.fo/?p=123

Um tit hava spurningar av ørðum slagi enn tilfar o.a í fakunum, eru tit vælkomin at skriva ein teldupost til svs@svs.fo

Vit vóna, at tit koma væl ígjøgnum hesar næstu vikurnar.
Vit ynskja tykkum framhaldandi góðan dag.

Vinarliga

Sonni Óli Djurhuus, skúlastjóri

Koldt blod - Fanget i fryserummet

Danskt - Kærlighed for første gang

Hey tit


Mentamálaráðið hevur kunnað Skúlin við Streymin um, at skúlagondin við undirvísing steðgar fyribils frá mánadegnum 16.03 og til við sunnudagin 29.03. Hetta er fyri at avmarka smittuvandan av Korona virusið.

Sí skriv frá UMMR:

Jenis av Rana, landsstýrismaður í uttanríkis- og mentamálum, hevur gjørt av, at allir næmingar í fólkaskúlanum skulu vera heima við hús skjótast til ber og í seinasta lagi frá mánadegnum 16. mars 2020. Fyribils skulu næmingarnir vera heima í tvær vikur.

Í hesi serstøðu, sum allur heimurin er komin í, verður neyðugt, at ávís starvsøki halda fram ótarnað. Her er talan millum annað um heilsuverkið, eldraøkið, løgregluna, tilbúgvingina og innan ávísar vinnur. Hesi starvsfólk mugu røkja sínar arbeiðsligu skyldur, og hetta kann hava við sær avbjóðingar viðvíkjandi ansing.

Skúlarnir og frítíðarskúlarnir verða tí opnir fyri teimum børnum, sum ganga í forskúla, 1., 2. og 3. flokki, har eingin onnur ansing er møgulig. Hetta er ein serskipan til tey børn, hvørs foreldur røkja kjarnutænastur og ongan møguleika hava fyri ansing annars. Hesi foreldur mugu venda sær til skúlaleiðsluna.

Harafturat fara skúlaleiðslurnar at seta fyriskipanir í verk, so undirvísingin við tøkniligum hentleikum kann halda fram so væl sum gjørligt, hóast næmingarnir eru heima. Hetta er serliga galdandi fyri hádeildina og tey, sum skulu til próvtøku.

G.G Um so er at tit ikki kunnu skipa fyri ansing av tykkara børnum, sum arbeiða innan ásettu karmar, sum landsstýrismaðurin lýsir, heilsuverkið, eldraøkið, løgregluna, tilbúgving og ávísar vinnur, mugu tit venda tykkum til okkara gjøgnum fráboðanarskipanina á heimasíðu skúlans, í seinasta lagi í morgin fríggjadagin kl.18.00. Hetta so skúlin kann skipa dagarnar best møguligtfyri tykkara næmingar.

Í morgin fríggjadagin, er vanlig skúlagongd og vera tit biðin um, at biðja tykkara børn um at koma í skúla og taka e.v.t bøkur, sum liggja í skúlanum við heim. Lærarar skúlans koma at leggja skúlating út á vikuætlanirnar fyri tær báðar vikurnar næmingarnir eru heima og skulu næmingarnir fylgja henni.

Sonni Djurhuus, skúlastjóri

 

Hey tit :) 

Linkið niðanfyri er eitt filmsbrot, sum vísir 3 mátar uppá, hvussu ein kann býta.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LnlMzz9pd9Q

Linkið niðanfyri vísir, hvussu man faldar inn í faldikassanum

 

https://anettekmatematik.com/gangekassen/ 

Drengebanden - frílesing í skúlanum 25min

Góðu foreldur!

Vit eru nærum liðug við bókina “Sanna gøtubarn”, og vil eg tí heita á tykkum um, at allir næmingarnir hava sína bók við í skúla. Bøkurnar skulu latast LMS, og tað er av stórum týdningi, at allar bøkurnar koma við.

Í næstum fara vit at lesa eina myndabók, sum eitur “Veingjaða myrkrið”. Bókina hevur William Heinesen skrivað og Edward Fuglø myndprýtt.

Bókin er sera áhugaverd, tí at hon viðger søgulig, mentanarlig og medmenniskjanslig evni frá fyrr av.
Hon kann tó tykjast torskilt at lesa, tí at fleiri orð kunnu tykjast gomul og nakað lang.

Tað er tí av stórum týdningi, at tit spyrja inn til tekstin, tá næmingarnir hava fyri at lesa heima, og møguliga lesa tekstin fyri næminginum. Eisini meti eg, at tað er neyðugt, at næmingarnir lesa annað tilfar afturat tí, sum vit lesa í skúlanum.

Næmingarnir fáa tí frílesingsbøkur við heim fyri at stimbra lesimenningina. Neyðugt er at lesa í minsta lagi tveir tímar um vikuna, hetta kann gerast við at lesa 20 min. um dagin ella við at lesa longri tíðarskeið ísenn. Næmingurin kann eisini lesa á netinum, um hetta tykist lættari. Tað mest umráðandi er, at tað verður lisið regluliga, so at tann góða lesitilgongdin heldur fram.

Vinaliga

Anita Simonsen

Her er ein mynd, sum vísir virðini á sifrunum

Danskt - Diktat 6.des

Útvaldar myndir frá vitjanini í DK

Myndirnar eru tiknar: á skúlanum, á eini rundferð ígjøgnum Kolding, ein vitjan í Kolding Kulturcenter, uttanfyri stórcentrið og at enda uttanfyri Legoland.
Hetta var ein góður túrur saman við fittum fólki :)

Handaverk og list 2019/2020

Pennahúsin

3 stk. blýantar – spískar
1 stk. viskileður
1 stk. lineal – cm (ikki tummar)
1 stk. saks
1 stk. límstift
trælitblýantar (8 litir er nokk)
vinkulmátara
passara

Her finnur tú bøkurnar

http://snar.fo/folkaskuli/

Um bókin liggur eftir í skúlanum, ber til at fara inn á omanfyristandandi leinkju og skriva heiti á bókini í leitifeltið. Tá bókin er funnin, trýstir tú á "les í bókini", og so er bara at lesa.

Hetta er tilfar frá SSP

http://snar.fo/ssp/

Nordpluss

Her eru bøkurnar:  www.atlantbib.org

 

 

Her er leinkjan til tabellsangirnar  - http://snar.fo/skipan/nettilfar/fileobjects/tabellsangir/ - tit eru altíð vælkomin at læra tykkum tabell.